
Meny
Smedjan på Bruksholmen
I Smedjan på Bruksholmen serverar vi dagens lunch, fika, kvällsmeny samt pizza. Se mer info för vilken meny som gäller för dagen på våra sociala medier.
Vi gör en napolitansk pizza med fräscha och smakrika toppingar. Våra menyer är inspirerade av det Italienska samt traditionella svenska köket. Vårat kött kommer i största del från lokala producenter och jägare i trakten.
Menyn varierar från kväll till kväll och önskar ni dagens meny är ni välkomna att ringa oss på 0150-800 238
Vecka 5
Dagens lunch torsdag-söndag kl.11.30-14.00
Pannbiff med bea och rotfrukter
Vegetarisk Lasagne
Jordärtkockssoppa
Kvällsmeny fredag och lördag från kl.17.00
Toast skagen, Charkbricka, Bruschetta
Kalvytterfilé med potatiskaka med västerbottenost och rödvinssky
Ugnsbakad lax med parmesan, serveras med potatisgratäng och aioli
Pasta med tomatsås och mozzarella
Créme Brulée
Mjölkchoklad-cheesecake
Vaniljglass med chokladsås
Peters Praliner
Pizza
Bianco (Smetana, creme fraiche och citron)
1.Valnötter, honung och ruccola
2.Krispig bacon och champinjoner
3.Mortadella och karamelliserad lök
Classico (Tomatsås)
4.Margherita
5.Prosciutto och ruccola
6.Salami
Våra pizzor går att få glutenfria och veganska
Veckans lunch, samt soppa och ett vegetariskt alternativ
Vecka 6
Boeuf bourguignon
Vecka 7
Stekt flundra med dansk remouladsås
Vecka 8
Hemlagade köttbullar
Vecka 9
Viltlasagne
Vecka 10
Biff Lindström
Drycker
Självklart hittar ni god dryck hos oss som givetvis följer även den vår tanke kring svenska och italienska smaker. Vi har valt att gå utanför ramarna något då vi gärna vill kunna servera er en god Champagne en Delamotte Brut eller en whiskey från Irland.
Vi kan stolta presentera VIRÅ Fattighus fina sortiment av öl. Martin levererar själv till oss och brygger ca. 3mil bort från oss.
Genom Oscar Bennerhed på Johan Lidby köper vi in viner som passar maten våra kockar kombinerat ihop.
Rött Vin
Valpolicella Nanfré, 70% Corvina och 30% Rondinella
Talamonti Modá Montepulciano, Montepulciano d’Abruzzo
Carlin de Paolo Barbera d’asti, Barbera
Brancaia Chianti Classico, Sangiovese
Vitt Vin
Talamonti Trebí Trebbiano, Trebbiano
Laurent Miquel Solas Pinot Noir, Pinot Noir
ÖL
Eriksberg
Nya Carnegiebryggerier
Virå Fattighus