Meny

Smedjan på Bruksholmen

I Smedjan på Bruksholmen serverar vi dagens lunch, fika, kvällsmeny samt pizza. Se mer info för vilken meny som gäller för dagen på våra sociala medier.

Vi gör en napolitansk pizza med fräscha och smakrika toppingar. Våra menyer är inspirerade av det Italienska samt traditionella svenska köket. Vårat kött kommer i största del från lokala producenter och jägare i trakten.

Menyn varierar från kväll till kväll och önskar ni dagens meny är ni välkomna att ringa oss på 0150-800 238

Vecka 5

Dagens lunch torsdag-söndag kl.11.30-14.00

Pannbiff med bea och rotfrukter

Vegetarisk Lasagne

Jordärtkockssoppa

Kvällsmeny fredag och lördag från kl.17.00

Toast skagen, Charkbricka, Bruschetta

Kalvytterfilé med potatiskaka med västerbottenost och rödvinssky

Ugnsbakad lax med parmesan, serveras med potatisgratäng och aioli

Pasta med tomatsås och mozzarella

Créme Brulée

Mjölkchoklad-cheesecake

Vaniljglass med chokladsås

Peters Praliner

Pizza

Bianco (Smetana, creme fraiche och citron)

1.Valnötter, honung och ruccola

2.Krispig bacon och champinjoner

3.Mortadella och karamelliserad lök

Classico (Tomatsås)

4.Margherita

5.Prosciutto och ruccola

6.Salami

Våra pizzor går att få glutenfria och veganska

Veckans lunch, samt soppa och ett vegetariskt alternativ

Vecka 6 

Boeuf bourguignon

Vecka 7

Stekt flundra med dansk remouladsås

Vecka 8 

Hemlagade köttbullar

Vecka 9

Viltlasagne

Vecka 10

Biff Lindström

Drycker

Självklart hittar ni god dryck hos oss som givetvis följer även den vår tanke kring svenska och italienska smaker. Vi har valt att gå utanför ramarna något då vi gärna vill kunna servera er en god Champagne en Delamotte Brut eller en whiskey från Irland.

Vi kan stolta presentera VIRÅ Fattighus fina sortiment av öl. Martin levererar själv till oss och brygger ca. 3mil bort från oss.

Genom Oscar Bennerhed på Johan Lidby köper vi in viner som passar maten våra kockar kombinerat ihop.

Rött Vin

Valpolicella Nanfré, 70% Corvina och 30% Rondinella

Talamonti Modá Montepulciano, Montepulciano d’Abruzzo

Carlin de Paolo Barbera d’asti, Barbera

Brancaia Chianti Classico, Sangiovese

Vitt Vin

Talamonti Trebí Trebbiano, Trebbiano

Laurent Miquel Solas Pinot Noir, Pinot Noir

ÖL

Eriksberg

Nya Carnegiebryggerier

Virå Fattighus